Chernobyl: dé nieuwe HBO-hitserie die beter scoort dan Game of Thrones

Chernobyl is dé nieuwe hitserie van HBO en verbreekt alle records. De verfilming van de bekende kernramp in de Sovjet-Unie, die plaatsvond 1986, scoort nu al beter dan grote namen als Game of Thrones en Breaking Bad. De serie wordt omgeschreven als angstaanjagend, meeslepend en rauw.

Chernobyl vertelt het verhaal van de kernramp die in 1986 plaatsvond in de Sovjet-Unie. Vlakbij de grens met Wit-Rusland ontplofte een kernreactor midden in de nacht. Door een bedieningsfout ontstond er brand en een gigantische explosie. Bij het incident zelf kwamen ter plekke 31 mensen om het leven, maar dit was slechts het topje van de ijsberg. De vrijgekomen straling zorgde voor een horrorachtige nasleep met nog duizenden doden tot gevolg. Voor de ramp kende Tsjernobyl zon 15.000 inwoners, maar tegenwoordig is het er uitgestorven. Het gebied is vanwege de aanwezige radioactieve stoffen niet langer bewoonbaar. Het hele verhaal is op sublieme wijze in beeld gebracht in de nieuwe miniserie Chernobyl van HBO, die wereldwijd veel lof oogst. Is dit de beste serie aller tijden?

Chernobyl scoort op IMDB, wereldwijd het grootste plaform voor series en films, een 9,6. Met dit cijfer verslaat het grote namen als Game of Thrones, Breaking Bad, Prison Break, Band of Brothers en The Wire. Kijkers van de serie gebruiken in hun reviews meer dan eens de woorden “briljant”, “ongelooflijk”, “waanzinnig” en “schokkend”. We kunnen ons voorstellen dat jij nu ook met eigen ogen wil zien of dit inderdaad de beste serie aller tijden is. Hiervoor kun je echter niet terecht bij Netflix. De populaire streamingsdienst heeft deze serie (nog) niet in haar pakket. De miniserie Chernobyl is in Nederland wel te kijken via Ziggo, waar je met het betaalde zenderpakket alle vijf de afleveringen kunt bingewatchen.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN