Ibrahim Afellay tekent contract bij PSV, keert terug op oude nest

Ibrahim Afellay keert komend seizoen definitief terug in het shirt van PSV Eindhoven. De 33-jarige middenvelder heeft een contract voor één jaar getekend in de lichtstad. De voormalig speler van Oranje trainde al een tijdje mee bij de ploeg van Mark van Bommel, maar is nu fit verklaard en wordt gezien als een toegevoegde waarde voor de A-selectie.

Aan het begin van dit jaar vertrok Afellay bij Stoke City, waar hij veel blessureleed kende. De Nederlands-Marokkaanse voetballer hield sindsdien zijn conditie op peil bij PSV en werkte daar tevens aan zijn herstel. In maart liet Afellay weten nog niet aan voetbalpensioen te willen denken, en dus ging hij actief op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze heeft hij nu gevonden in PSV. Trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong, zijn blij met de komst van de voormalig international.

“Ibi heeft als speler een aantal eigenschappen die iedere trainer graag in zijn ploeg heeft”, zo vertelt Van Bommel tegen Voetbal International. “En hij brengt ook een flinke dosis aan ervaring mee.” In Eindhoven is men niet bang voor nieuwe blessures bij Afellay. “Hij heeft een hele zware periode achter de rug, maar fysiek is hij inmiddels in orde. Onder begeleiding van onze fysio heeft hij maandenlang keihard gewerkt om weer fit te worden. Volgens heeft hij de groepstraining hervat bij PSV Onder-19 en dat ging ook goed”, aldus de Jong.

Het is hartstikke mooi dat ik nu juist bij PSV deze kans krijg

Ibrahim Afellay

Afellay zelf is blij dat hij in Eindhoven de kans krijgt om te laten zien dat hij het voetballen nog niet is verleerd. “Jarenlang heb ik veel tegenslagen gekend. Het is hartstikke mooi dat ik nu juist bij PSV deze kans krijg”, zo laat hij weten. De geboren Utrechter werd al in 1996 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en maakte in 2004 zijn debuut. Hij vertrok uiteindelijk in 2011 naar FC Barcelona en kwam vervolgens ook nog uit voor Schalke 04, Olympiakos en Stoke City. Afellay kwam tussen 2007 en 2016 tot 53 interlands voor het Nederlands Elftal.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN