La Casa de Papel seizoen 4: dit is alles wat je moet weten

Inmiddels staat het derde seizoen van La Casa de Papel al ruimschoots op Netflix, maar dit is nog niet het einde van de Spaanse hitserie. Netflix heeft namelijk laten weten dat er een vierde deel van de reeks in de maak is. Alles over dit nieuwe seizoen van La Casa de Papel lees je in dit artikel. De meest recente updates over dit seizoen, vind je onderaan de pagina.

Eind juni 2019, nog voordat het derde seizoen van La Casa de Papel op Netflix verscheen, kondigde de streamingsdienst al aan dat er een vierde seizoen ging komen. Ook producent Álex Pina bevestigde dit tijdens een evenement in Madrid. Goed nieuws dus voor iedereen die dacht dat het na seizoen 3 definitief ‘Bella Ciao’ zou zijn. Maar wat weten we op dit moment al over het vierde seizoen? Wij zochten het uit en zullen dit artikel updaten als er meer bekend wordt over het nieuwe deel in de reeks.

Acteurs La Casa de Papel seizoen 4

Welke acteurs er deel gaan nemen aan het vierde deel van La Casa de Papel is wel bekend, maar wordt nog even voor het grote publiek geheim gehouden. Waarom? Omdat het derde seizoen pas net te zien is en er uit de acteurslijst van seizoen 4 kan worden opgemaakt wie er eventueel overlijden of vertrekken tijdens het derde deel. Om spoilers te voorkomen, hebben de makers besloten de lijst met de acteurs die actief zullen zijn in seizoen 4 nog even voor zichzelf te houden. Degene die seizoen 3 al helemaal hebben gezien, zouden een inschatting kunnen maken van wie er wel en niet in het nieuwe seizoen te zien zullen zijn.

Zijn de opnames van seizoen 4 al begonnen?

Hier kunnen we kort en krachtig over zijn: ja. Sterker nog, de opnames zijn binnenkort al afgerond. Omdat het vierde seizoen al werd aangekondigd voordat het derde seizoen überhaupt te zien was, kon producent Álex Pina direct doorpakken. Het informeerde de gecontracteerde acteurs dat zij nog wat langer op de set moesten blijven. Na de opnames van het derde seizoen, werd er vrijwel direct een begin gemaakt aan de eerste beelden van het vierde deel uit de Spaanse hitserie. Als alles volgens schema verloopt, zullen de opnames voor het vierde seizoen eind augustus (2019) al afgerond zijn.

La Casa de Papel seizoen 4 verhaallijn

De opnames mogen dan ruimschoots onderweg zijn, over de verhaallijn van het vierde seizoen is nog maar weinig bekend. Tot op heden draaide het in La Casa de Papel constant om een ‘geldroof’, maar of deze verhaallijn ook in het vierde deel wordt doorgetrokken, is nog maar de vraag. Men moet er natuurlijk ook voor waken dat kijkers niet verzadigd raken. De immens populaire serie zal opnieuw met een creatief kunststukje moeten komen, wil het vierde seizoen niet als ‘uitmelkertje’ de boeken in gaan.

*SPOILER ALERT!*
Toch zal een ieder, die deel 3 al gezien heeft, enigszins kunnen inschatten waar het verhaal weer opgepakt gaat worden. Raquel Murillo, alias Lissabon, is gevangen genomen, Nairobi is neergeschoten en Rio en Toki zijn uit elkaar. Daarnaast zit men nog opgesloten in de Spaanse bank, dus we zullen zeer waarschijnlijk verder gaan op het punt waar seizoen 3 is geëindigd.

Releasedatum La Casa de Papel seizoen 4

Mocht je seizoen 3 al lang en breed hebben verslonden, dan wil je natuurlijk weten wanneer je het vierde seizoen kunt verwachten. Helaas is de releasedatum nog niet bekendgemaakt. Maar we kunnen wel alvast een theoretische voorspelling doen op basis van het verleden. Seizoen 1 van La Casa de Papel werd namelijk op 2 mei 2017 gelanceerd. Het tweede deel kwam vervolgens op 6 april 2018. Het derde seizoen volgde tot slot op 19 juli van 2019. Nu we weten dat de opnames van het vierde deel al in afrondende fase zitten, zouden we ervan uit kunnen gaan dat het nieuwe seizoen rond de zomer van 2020 te zien zal zijn op Netflix.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN