‘Marokko legt twee Nederlanders doodstraf op voor moord’

Twee Nederlanders, Edwin M. en Shardyone S., zijn door een rechtbank in Marokko veroordeeld tot de doodstraf, zo meldt het Spaanse persbureau EFE op basis van Marokkaanse media. De twee kregen de straf opgelegd voor een moord die zij pleegden in 2017 in Marrakesh.

Edwin M. en Shardyone S. zouden naar verluidt in 2017 een café-eigenaar hebben willen doden in Marrakesh, maar tijdens het vuurgevecht kwam onbedoeld een 26-jarige student om het leven, zo meldt onder meer Het Parool. Deze geneeskundestudent was de zoon van een rechter, zo bleek later. De twee jeugdvrienden uit Amsterdam Zuid-Oost werden gearresteerd en zouden nu hun straf te horen hebben gekregen. Volgens het Spaanse persbureau EFE zijn de twee mannen, 26 en 30 jaar, ter dood veroordeeld. Een straf die sinds 1993 niet meer werd opgelegd in Marokko.

De twee Nederlanders zijn geen kleine jongens, zo blijkt nu. Uit het strafblad blijkt dat beide heren al regelmatig in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Zo werd S. al meerdere keren gepakt voor diefstallen, overvallen en een mishandeling. Hij zat al meerdere gevangenisstraffen uit en moest in 2017 voor het laatst voor de rechter verschijnen. Toen ging het echter niet om grote misdrijven: huisvredebreuk en het niet tonen van een identiteitskaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer leesvoer voor jou

stoppen met roken voordelen tips motivatie

Stoppen met roken: alle voordelen en motivatietips op een rij

Stoppen met roken is iets dat veel mensen graag willen doen, maar daar een enorme moeite mee hebben. Niet gek, want het...