Netflix koopt Prison Break seizoen 6? Dominic Purcell geeft de voorzet

Dominic Purcell, die de rol van Lincoln Burrows vertolkt in de hitserie Prison Break, kan zich er niet bij neerleggen dat de productie van het zesde seizoen is stilgelegd door FOX en Disney. Op Instagram houdt hij de hoop levend en roept hij daarnaast de hulp in van streamingsdienst Netflix, dat al eerder interesse toonde om de rechten van Prison Break over te nemen.

Er is nogal wat te doen rondom het zesde seizoen van Prison Break. Eerst leek het erop dat dit seizoen er nooit ging komen, totdat Purcell plots via Instagram bekendmaakte dat de voorbereidingen waren gestart. FOX, het mediabedrijf dat de regie heeft over Prison Break, bevestigde dit nieuws aan het begin van 2018. Bij monde van entertainmentbaas Michael Thorn werd een nieuw seizoen van de hitserie aangekondigd. Echter, toen FOX werd verkocht aan Disney, bleek dat de nieuwe eigenaar andere plannen had en werd de stekker uit de productie van het zesde seizoen getrokken. “Niets is ooit helemaal dood, maar voor nu zit seizoen 6 niet in de pijpleiding”, zo lieten de schrijvers van Prison Break op 9 augustus 2019 via Twitter weten. Een harde klap in het gezicht van de acteurs én de fans, maar Purcell ligt zich er niet bij neer en hoopt dat het zesde seizoen alsnog doorgang gaat vinden.

Purcell hoopt op Netflix voor seizoen 6

Via een bericht op Instagram, dat inmiddels alweer verwijderd is, laat Purcell zich in duidelijke woorden uit over seizoen 6. De 49-jarige Brit kan het niet verkroppen dat Disney de stekker uit de productie heeft getrokken. “Prison Break is niet voorbij voordat ik zeg dat het is voorbij is. Laat dat duidelijk zijn”, zo schrijft hij in niet te misverstane woorden in zijn bericht, die ondersteund wordt met een foto van hemzelf waarop hij zijn middelvinger opsteekt. “Disney en FOX, jullie kunnen het ook aan Netflix overdragen, want mensen willen dit”, aldus Purcell, die hiermee hoopt op de hulp van de populaire streamingsdienst.

Netflix onderhandelde al eerder over Prison Break

De oproep van Purcell lijkt niet tot dovemansoren gericht, want Netflix toonde in het recente verleden al interesse in de overname van de rechten van het zesde seizoen van Prison Break. Het Amerikaanse mediabedrijf onderhandelde in december van het vorige jaar met FOX over de rechten van de populaire gevangenisserie en wilde een deal sluiten waardoor de serie exclusief naar Netflix kwam. De oudere seizoenen waren ook op Netflix te zien, maar werden eveneens uitgezonden op FOX.

Het zal voor Netflix echter een lastig karwei worden om de rechten los te weken, nu FOX een onderdeel is geworden van Disney, dat kortgeleden haar eigen streamingsdienst Disney+ lanceerde. De kans bestaat dat Disney later alsnog besluit om Prison Break seizoen 6 uit te brengen, maar dan exclusief op haar eigen dienst. We wachten het in ieder geval rustig af. Klik hier voor alle informatie omtrent Prison Break seizoen 6 en mis niets van het laatste nieuws omtrent de hitserie van Michael Scofield en Lincoln Burrows.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN