Neymar beschuldigd van verkrachting, voetballer ontkent in alle toonaarden

Neymar da Silva Santos Júnior, kortweg Neymar, is door een vrouw aangeklaagd voor verkrachting. De stervoetballer uit Brazilië zou haar in mei van dit jaar in Parijs met geweld hebben gedwongen tot seks. Neymar ontkent alle beschuldigen en zegt al het bewijs dat hij heeft openbaar te willen maken.

Neymar bereidt zich momenteel met het nationale elftal van Brazilië voor op de Copa América in eigen land. De voorbereiding van de aanvaller werd echter abrupt verstoord toen het nieuws naar buiten kwam dat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan wegens verkrachting. Volgens de vrouw, waarvan de identiteit geheim wordt gehouden in verband met haar veiligheid, zou de verkrachting op 15 mei van 2019 hebben plaatsgevonden in Parijs. Neymar zou een hotelkamer hebben geboekt en vervolgens onder invloed van drank de vrouw hebben gedwongen tot seks. Toen zij aangaf dit niet te willen, kwam er geweld bij kijken.

Deze details staan volgens de Braziliaanse krant O Globo en persbureau Reuters en AP in het politieverslag dat zij hebben mogen inzien. Neymar en de vrouw zouden in Parijs met elkaar in contact zijn gekomen via social media. Vervolgens zou de sterspeler van Paris Saint-Germain tickets voor haar hebben besteld en een hotelkamer vlakbij de Arc de Triomphe hebben geboekt. De Braziliaan arriveerde omstreeks 20:00 uur in dit hotel onder invloed van drank. Daaropvolgend zou hij de vrouw middels geweld hebben gedwongen tot seks.

Het is heel moeilijk en triest om dit te moeten aanhoren, want iedereen die mij kent en weet hoe ik ben, weet dat ik zoiets nooit zou doen.

Neymar Jr.

Het politierapport is afkomstig uit Brazilië, want daar heeft de vrouw aangifte gedaan. Zij was te aangeslagen om dit direct in Parijs te doen en vloog daarom eerst terug naar huis. Neymar zelf ontkent de beschuldigen in alle toonaarden. De 27-jarige aanvaller plaatste een video op Instagram, waarin hij onder meer zegt: “Het is heel moeilijk en triest om dit te moeten aanhoren, want iedereen die mij kent en weet hoe ik ben, weet dat ik zoiets nooit zou doen. Ik zal alles publiceren. Alle gesprekken die ik met deze vrouw heb gehad, al onze momenten… Dat is erg intiem, maar het is wel nodig om te bewijzen dat er niets ergs gebeurd is.”

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN