Paul Walker ‘keert terug’ in Fast and Furious 9

Paul Walker lijkt terug te keren in het nieuwste deel van de Fast and Furious-franchise. Brian O’Conner, het personage van de in 2013 verongelukte acteur, zal volgens USA Today worden gespeeld door broer Cody Walker, die volgens het medium ‘volledig aan boord’ is voor Fast and Furious 9.

Paul Walker verongelukt in 2013

Paul Walker kwam op 30 november 2013 om het leven toen hij samen met Roger Rodas tegen een boom reed in een peperdure Porsche. Bij het auto-ongeluk in Santa Clarita, ten noorden van Los Angeles, kwam Rodas eveneens om het leven. Walker was passagier van het voertuig, maar kon niets meer uitrichten toen zij met hoge snelheid op de boom klapten. De Porsche vatte vlam en er ontstond al snel een vuurzee. Walker en Rodas werden levend verbrand. Een enorme tragedie, die veel impact heeft gehad. Ook de collega-acteurs van Walker, die regelmatig met hem op de set stonden voor de Fast and Furious-films, waren zichtbaar aangeslagen.

Opnames ná de dood van Walker

Op het moment dat Walker overleed, zat het zevende deel van Fast and Furious midden in de opnames. Er werd lang getwijfeld over hoe nu verder, maar men besloot de film af te maken mét Walker in de hoofdrol. Broers Cody en Caleb Walker werden opgetrommeld om Paul te vervangen. Ook werd er veelvuldig gebruik gemaakt van CGI, een geavanceerde software om gezichten van personages te bewerken. De scènes die werden gespeeld door Cody en Caleb kregen een CGI-behandeling, waardoor het net leek of Paul Walker zelf op beeld te zien was. In de allerlaatste minuten van Furious 7 is te zien hoe er op emotionele wijze afscheid genomen wordt van Paul. Hoe CGI werd ingezet om Walker ‘voort te laten leven’ in de film, zie je op onderstaande beelden.

Paul Walker in Fast & Furious 9

Hoewel er in Furious 7 definitief afscheid genomen leek te worden van Paul Walker en zijn personage Brian O’Conner, duiken er nu geruchten op dat het personage, opnieuw met behulp van CGI, in een kleine rol terugkeert in Fast & Furious 9, die in het voorjaar van 2020 in de bioscopen draait. USA Today meldt dat Cody Walker “fully on board” is. De aanwezigheid van de broer van Paul op de set, zou er op kunnen duiden dat de makers van de film een – al dan niet kleine – comeback van Brian O’Conner in gedachten hebben. Vin Diesel, één van de andere hoofdrolspelers in de film, zette de geruchten kracht bij door onderstaande foto op zijn Instagram-kanaal te delen. Op dit beeld is Diesel samen met Cody Walker te zien. “Er gebeurt altijd iets speciaals als Cody op bezoek komt… We maken Pablo trots. Liefde, altijd”, zo valt er te lezen in het bijschrijft.

Er is echter nog een aanwijzing die erop zou kunnen duiden dat Paul Walker ‘terugkeert’ in de nieuwe Fast and Furious-film. Jordana Brewster werd enkele maanden geleden namelijk toegevoegd aan de cast. Waarom zou dit een terugkeer van Walker in de hand spelen? Brewster speelde in vijf van de acht Fast and Furious-films mee als Mia, de partner van Brian O’Conner. In het zevende deel van de reeks nam zij samen met O’Conner afscheid van de franchise, zo leek het. Niets blijkt minder waar nu Brewster toch terugkeert in Furious 9. Ze lijkt echter een kleine rol te krijgen in de nieuwe film, dus wellicht is ze even te zien met O’Conner, oftewel Paul Walker, aan haar zijde?

Andere acteurs in Furious 9

Of Paul Walker, met behulp van broer Cody en gezichtssoftware CGI, terugkeert, is nog even afwachten, maar van een aantal andere namen weten we wel zeker dat ze te zien zullen zijn in Fast and Furious 9. Zoals gezegd is Vin Diesel uiteraard weer terug, maar ook Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris en Nathalie Emmanuel geven acte de présence. Ook Charlize Theron keert terug in haar rol als cybercrimineel. Nieuwkomers zijn Helen Mirren, die de rol speelt van de moeder van Shaw en spierbundel John Cena. Grote afwezigen zijn Dwayne Johnson en Jason Statham, die overigens wel te zien zijn in de spin-off Hobs & Shaw. Fast and Furious 9 zal naar alle waarschijnlijkheid op 21 mei 2020 gereleased worden in Nederland en wordt geregisseerd door Justin Lin.

UPDATE 14-11: Paul Walker bevestigd voor Fast 9

Vandaag heeft Daniel Richtman, een betrouwbare insider, via Twitter laten weten dat Paul Walker inderdaad te zien zal zijn in het negende deel van The Fast and Furious-franchise. De rol van Brian O’Conner wordt zeer waarschijnlijk gespeeld door zijn broer Cody Walker, die middels CGI het gezicht van Paul toebedeeld zal krijgen. Hoe groot de rol van O’Conner gaat worden, is nog niet bekend, maar de fans lijken überhaupt niet te wachten op een geforceerde terugkeer van Paul Walker. Zij vinden dat de in 2013 overleden acteur met rust moet worden gelaten.

“Ze halen hiermee het einde van Fast 7 en Paul zelf compleet onderuit. Het is bespottelijk”, zo luidt één van de reacties op Twitter. Een ander schrijft dat de makers van de franchise alleen maar uit zijn op geld. “Paul’s personage Brian heeft een geweldig afscheid gehad en moet niet opnieuw gebruikt worden om meer geld te verdienen”, aldus de twitteraar.

Justin Lin, de 46-jarige filmproducent van Fast 9, liet kort voor het bericht van Richtman weten dat de opnames voor het negende deel zijn afgerond. De film moet in mei van het aankomende jaar in de bioscopen draaien. Mocht Fast 9 inderdaad een plek hebben ingeruimd voor Brian O’Conner, dan zal dit ongetwijfeld voor veel controverse zorgen. En drie keer raden wat dit betekent voor de portemonnee van Universal, de uitgever van de film?

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN