‘Paul Walker en Jordana Brewster te zien in Fast 9’

Paul Walker zal met zijn personage Brian O’Conner te zien zijn in Fast 9, zo meldt insider Daniel Richtman op Twitter. De in 2013 overleden acteur zal met de hulp van CGI en broer Cody worden teruggebracht. Ook Jordana Brewster heeft een rol bemachtigd in het negende deel van de populaire franchise.

In september kwamen wij al met het gerucht dat Paul Walker, die in 2013 om het leven kwam bij een auto-ongeluk, mogelijk toch te zien zou zijn in Fast 9. Walker vertolkte jarenlang de rol van Brian O’Conner in de Fast and Furious-films, maar verongelukte toen het zevende deel halverwege de opnames was. Om de film toch af te kunnen maken en om Paul te eren, besloten de makers de hulp van broers Cody en Caleb in te roepen. Zij namen de laatste scenes van Paul voor hun rekening. Er werd tevens gebruik gemaakt van CGI, een software waarmee het gezicht van Paul nagemaakt kon worden. Walker kreeg zodoende een mooi afscheid aan het einde van Fast & Furious 7, maar dit einde lijkt van korte duur: de overleden acteur zal namelijk te zien zijn in Fast 9.

Daniel Richtman, een betrouwbare insider, heeft via Twitter laten weten dat Paul Walker inderdaad te zien zal zijn in het negende deel van The Fast and Furious-franchise. De rol van Brian O’Conner wordt zeer waarschijnlijk gespeeld door Cody Walker, die middels CGI het gezicht van Paul toebedeeld zal krijgen. Hoe groot de rol van O’Conner gaat worden, is nog niet bekend, maar de kans is groot dat hij te zien zal zijn aan de zijde van zijn vrouw Mia Toretto. De dame in kwestie, gespeeld door Jordana Brewster, is immers ook bevestigd voor het negende deel van Fast and the Furious.

De fans lijken echter geen voorstander van het geforceerd terugbrengen van Paul Walker. Zij vinden dat de in 2013 overleden acteur met rust moet worden gelaten. “Ze halen hiermee het einde van Fast 7 en Paul zelf compleet onderuit. Het is bespottelijk”, zo luidt één van de reacties op Twitter. Een ander schrijft dat de makers van de franchise alleen maar uit zijn op geld. “Paul’s personage Brian heeft een geweldig afscheid gehad en moet niet opnieuw gebruikt worden om meer geld te verdienen”, aldus de twitteraar.

Dat Universal, de uitgever van de film, de kassa kan doen rinkelen met een terugkeer van Walker, is inderdaad geen gekke gedachte. Mocht er daadwerkelijk een plek in de film worden ingeruimd voor de overleden acteur, dan zal dit voor flink wat controverse en nieuwsgierigheid zorgen. Ook nu al, puur door de geruchten, krijgt de film flink wat aandacht. En drie keer raden wat dit voor de portemonnee van Universal betekent?

Justin Lin, de filmproducent van Fast 9, liet onlangs weten dat de opnames inmiddels zijn afgerond, maar repte met geen woord over een eventuele comeback van Brian O’Conner. Wel is Cody Walker onlangs meermaals op de set gezien. Of Paul Walker inderdaad tot leven wordt gewekt in Fast and Furious 9, gaan we zien op 21 mei 2020, wanneer de film officieel wordt gereleased. Het tiende deel van de populaire filmreeks volgt al snel daarna, want deze staat gepland voor het voorjaar van 2021.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN