Prison Break seizoen 6 vindt geen doorgang, productie stopgezet

Een harde klap in het gezicht voor alle liefhebbers van de hitserie Prison Break: de scriptschrijvers hebben officieel bevestigd dat er op korte termijn geen seizoen 6 gaat komen. Een nieuw deel voor de populaire televisieserie werd enige tijd geleden aangekondigd, maar door de overname van FOX door Disney, zijn de plannen gewijzigd.

FOX heeft de rechten van Prison Break en bracht tot op heden vijf seizoenen uit. Kortgeleden bracht men het verlossende woord naar buiten dat ook seizoen 6 inmiddels in ontwikkeling was. Fans van over de hele wereld maakten een vreugdesprongetje bij het horen van dit nieuws, maar deze euforie blijkt nu slechts van korte duur: de ontwikkeling van Prison Break seizoen 6 is per direct stopgezet. De exacte reden is niet bekendgemaakt, maar het lijkt alles te maken te hebben met het feit dat productiebedrijf Disney nu de touwtjes in handen heeft. Zij namen FOX over en hebben nu de controle over welke series wel en niet in productie gaan. Het naambordje van Prison Break is niet in de pijpleiding der ontwikkeling gestopt, zo is inmiddels ook via Twitter bevestigd door de scriptschrijvers van de Amerikaanse hitserie.

In de link die de scriptschrijvers hebben bijgevoegd, valt te lezen dat meerdere series, waaronder 24, uit de pijpleiding zijn gehaald. Charlie Collier, CEO van FOX Entertainment, zegt er het volgende over: “Op dit moment is er geen plan om Prison Break of één van de andere series nieuw leven in te blazen, maar als de makers met een goed verhaal komen, dan zijn wij klaar om te luisteren. Ik ben namelijk enorm trots op wat deze series hebben bereikt en ik ben dankbaar dat ze tot onze stal behoren.” Collier sluit een terugkeer van Prison Break in de toekomst dus niet uit, maar voor de korte termijn is de productie stilgelegd. “Het moet op de juiste manier gebeuren, met de juiste mensen op het juiste moment en de juiste mensen aan beide zijden van de camera”, zo zegt Collier.

Een flinke tegenvaller voor iedereen die zich had verheugd op een nieuw avontuur van Michael Scofield en Lincoln Burrows. Toch is er voor die mensen nog hoop, want er is een petitie online gezet waarmee fans hun interesse kenbaar kunnen maken voor een zesde seizoen van Prison Break. Wil je zelf een duitje in het zakje doen, dan kun je de petitie hier tekenen.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN