Prison Break seizoen 6 TOCH in de maak: “Het gaat de goede kant op”

Prison Break seizoen 6 gaat er toch komen, zo weet Dominic Purcell ons vandaag te melden op Instagram. Purcell, die de rol vertolkt van Lincoln Burrows, zegt dat alles nu de juiste kant opgaat en dat het een kwestie is van geduld. Eerder werd nog gemeld dat Prison Break niet bovenaan het prioriteitenlijstje stond van uitgever FOX.

Begin 2018 kwam het officiële bericht naar buiten dat FOX bezig was met de ontwikkeling van Prison Break seizoen 6. “We zijn een nieuwe serie afleveringen van Prison Break aan het ontwikkelen. Daar zijn we erg enthousiast over. Als we meer weten, zullen we dat bekendmaken. Maar voor nu is het zeker dat we er mee bezig zijn”, zo zei entertainmentbaas Michael Thorn destijds. Het was dan ook een klap in het gezicht van veel fans, toen op 9 augustus van 2019 bekend werd gemaakt dat FOX de stekker uit de serie had getrokken. Het leek alles te maken te hebben met de overname van FOX door Disney. Het mediaconglomeraat zag geen brood in een zesde seizoen voor de korte termijn.

Toen bekend werd dat het zesde seizoen van Prison Break niet langer in de pijpleiding zat, nam Purcell het voortouw om de ontwikkeling weer op gang te helpen. Via Instagram riep hij FOX en Disney op om de rechten van Prison Break af te staan aan Netflix, zodat de streamingsdienst de productie op zich kon gaan nemen. Of dit inmiddels is gebeurt weten we niet, maar dat Prison Break seizoen 6 niet langer van de baan is, is wél zeker. Purcell heeft laten weten dat de draad weer is opgepakt en dat een vervolg van de populaire gevangenisserie niet lang meer op zich laat wachten. Goed nieuws dus!

View this post on Instagram

✍️

A post shared by Dominic Haakon Myrtved Purcell (@dominicpurcell) on

Al vanaf begin november deelt Purcell cryptische hints richting een comeback van Prison Break op zijn Instagram-account. Eerst deelde hij een Prison Break-cartoon van zichzelf met daarbij de tekst: “In -m🤫”. Uit dit bericht viel nog weinig op te maken, maar vervolgens deelde hij op 6 november bovenstaand bericht, waarbij het bijschrift enkel een ‘schrijvende’ emoticon was. Deze emoticon zou er volgens fans op duiden dat er opnieuw gewerkt wordt aan het script voor Prison Break seizoen 6. Het lijkt er nu op dat zij het bij het rechte eind heben.

Vandaag deelde Purcell namelijk opnieuw een bericht, met dit keer een veel duidelijker bijschrift. Op Instagram verscheen een foto van hem uit Prison Break, met de tekst: “Het gaat de goede kant op. We zijn simpelweg alle bewegende puzzelstukjes op de juiste plek aan het leggen. Het is een lang proces, dus wacht rustig af.” Met zijn bericht brengt Purcell weer licht in een tunnel die enige tijd pikkedonker was.

Mochten alle betrokken partijen tot een akkoord komen om de productie van Prison Break seizoen 6 weer op te pakken, dan zou het wel eens snel kunnen gaan. Een groot deel van het script ligt namelijk al klaar en de cast is ook al grotendeels binnenboord. Het zou echter kunnen dat FOX en Disney afwijkende eisen hebben, waardoor er het één en ander aangepast moet worden. Mocht seizoen 6 doorgang vinden, dan zal naast Purcell ook Wentworth Miller terugkeren. Hij behoort net als Purcell tot één van de absolute hoofdrolspelers in de serie en heeft in een eerder stadium al aangegeven graag nog een seizoen te willen maken.

Wil je volledig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Prison Break seizoen 6 en wil je als eerste weten wie er in de cast zitten, wat de verhaallijn wordt en wanneer de release is? Houd dan ons ‘Prison Break seizoen 6: dit is alles wat je moet weten‘-artikel in de gaten. Hier vind je al het laatste nieuws rond de avonturen van Michael Scofield en Lincoln Burrows.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN