Purcell: “Prison Break seizoen 6 komt eraan, wanneer weet ik niet”

Prison Break seizoen 6 zit absoluut in de pijpleiding, zo heeft hoofdrolspeler Dominic Purcell nogmaals bevestigd op zijn Instagram-account. De 49-jarige Brit zegt dat een nieuw deel van de hitserie in de maak is, maar dat hij niet kan zeggen wanneer deze gereleased wordt.

Begin augustus viel de hoop van veel Prison Break-fans in duigen, toen bekend werd dat FOX de stekker uit de productie van seizoen 6 had getrokken. Het mediabedrijf was kort daarvoor overgenomen door Disney en het mediaconglomeraat zag geen brood in een snelle terugkeer van de populaire gevangenisserie. Daar lijkt nu echter verandering in te komen, want sinds begin november klinken er steeds vaker geluiden dat FOX toch met een zesde seizoen van Prison Break op de proppen gaat komen. Dit is nu bevestigd door Purcell, één van de hoofdrolspelers. Hij laat via Instagram weten dat een zesde deel inderdaad in de maak is.

Purcell hintte al langer op een terugkeer van Prison Break. Dit deed hij door middel van cryptische berichten op social media. Eerst deelde hij een Prison Break-cartoon van zichzelf met daarbij de tekst: “In -m🤫”. Uit dit bericht viel nog weinig op te maken, maar vervolgens deelde hij op 6 november opnieuw een foto van Prison Break en liet hij via een ✍-emoticon weten dat er hard gewerkt wordt aan het script voor seizoen 6.

Niet veel later, op 21 november, volgde er opnieuw een update omtrent een nieuw deel in de populaire gevangenisserie. Purcell deelde een foto van hem en Burrows Jr. (zijn zoon in Prison Break) en liet via het bijschrijft weten: “Het gaat de goede kant op. We zijn simpelweg alle bewegende puzzelstukjes op de juiste plek aan het leggen. Het is een lang proces, dus wacht rustig af.” Met dit bericht bracht Purcell definitief licht in een tunnel die lange tijd pikkedonker was.

https://www.instagram.com/p/B5HOOcXhsp2/?utm_source=ig_embed

Het laatste bericht van Purcell leverde zoveel vragen van fans op, dat de 49-jarige acteur zich genoodzaakte voelde hierop te reageren. Het merendeel van de Prison Break-liefhebbers vroeg zich af wanneer we het zesde seizoen mogen verwachten. Het vijfde – en vooralsnog laatste- seizoen, dateert immers alweer van ruim twee jaar geleden. Is er een kans dat we het nieuwe deel al in 2020 voorgeschoteld gaan krijgen? Purcell kan hier helaas geen antwoord op geven.

In zijn Instagram-bericht van 26 november schrijft hij het volgende: “Wanneer Prison Break seizoen 6 gaat plaatsvinden? Ik weet het niet. Dat het gaat plaatsvinden, dat weet ik wel. Stop met het stellen van vragen. In de tussentijd kunnen jullie kijken naar Legends of Tomorrow, waar ik een rol in speel.” De post van Purcell leverde veel blije en dankbare reacties op. “Oke sorry (voor het stellen van al die vragen), we houden van je. Bedankt dat je om je fans geeft”, zo schrijft iemand. “Ik kan niet wachten”, zo laat een ander weten.

Wanneer Prison Break seizoen 6 te zien zal zijn, is dus nog niet bekend. Of het originele script van seizoen 6 (dat al in 2018 werd geschreven) wordt gehandhaafd, blijft ook een groot vraagteken. We zijn inmiddels een flinke tijd verder en het is niet ondenkbaar dat een aantal acteurs – die hun medewerking aan het zesde seizoen hadden toegezegd – inmiddels een overvolle agenda hebben. Voor de makers is het echter zaak om in ieder geval hoofdrolspelers Dominic Purcell en Wentworth Miller aan boord te krijgen.

Wil je volledig op de hoogte blijven van alle informatie en ontwikkelingen rondom Prison Break seizoen 6? Klik dan hier. Dit artikel bevat alle informatie omtrent de releasedatum, de verhaallijn, de cast, de trailer en het laatste nieuws. Ga je liever bingewatchen omdat je je alvast wil voorbereiden op de komst van het nieuwe seizoen? Bekijk dan hier de eerste vier seizoenen van Prison Break en sluit af met het vijfde deel van de serie.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN