Rambo: Last Blood met Sylvester Stallone opnieuw in de hoofdrol

We hebben er ruim 10 jaar op moeten wachten, maar dit najaar is het dan zover: Sylvester Stallone keert terug in de rol van John Rambo in de film Rambo: Last Blood. De film draait vanaf 19 september in de bioscoop en vandaag werd de trailer vrijgegeven. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Stallone, inmiddels 73 jaar oud, kroop voor het eerst in de huid van Rambo in 1982. Met de film Rambo: First Blood werd direct een dikke 125 miljoen dollar opgehaald. Sindsdien is Rambo uitgegroeid tot een begrip en zijn er vier delen uitgebracht van deze actiefilm. Na deel 3, die in 1998 in première ging, moesten fans maar liefst 20 jaar wachten op het vierde deel. Ook nu hebben liefhebbers van Rambo weer lang moeten wachten, want dit keer heeft men een decennium lang moeten wachten op het vijfde – en waarschijnlijk ook – laatste deel uit de reeks. Het wachten lijkt echter beloond te worden.

De kersverse trailer belooft namelijk veel goeds voor wanneer de film op het witte doek verschijnt. In de video is te zien hoe er middels flitsen wordt teruggeblikt naar de Rambo-films die in 1982, 1985, 1988 en 2008 het levenslicht zagen. Dat het opnieuw een zeer gewelddadig en bloederig huzarenstukje is geworden, is na het zien van de trailer voor iedereen direct duidelijk. Maar laten we eerlijk zijn: zonder de bloeddorstige Rambo die iedereen aan stukken rijgt, zou de hele fundering voor de film wegvallen.

In Rambo: Last Blood is John Rambo inmiddels met pensioen en woont hij ergens achteraf op een boerderij in de Verenigde Staten. Als hem het nieuws ter ore komt dat zijn dochter is ontvoerd door een Mexciaanse drugsbende, haalt Rambo zijn wapens weer uit de kast. Samen met een journalist, wiens halfzus ook is ontvoerd, gaat hij op pad om de kwaadaardige drugsdealers aan te pakken en de meiden te bevrijden. Of hem dit gaat lukken kun je vanaf 19 september met je eigen ogen gaan bekijken, want vanaf dat moment draait de film in de Nederlandse bioscopen.

Rambo: Last Blood is een film van Lionsgate en is geregisseerd door Adrian Grunberg. Stallone heeft, naast de hoofdrol in de film, ook een aandeel gehad in de tot totstandkoming van het script. Naast de 73-jarige oude Stallone, hebben ook onder meer Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Yvette Monreal en Joaquín Cosío een rol in de bloederige actie-thriller.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN