Vis a Vis is een Netflix-serie die je absoluut gezien moet hebben

Vis a Vis, ook wel bekend onder de internationale naam Locked Up, is dé serie voor liefhebbers van trammelant in de gevangenis. Vond je Prison Break te gek of keek je met veel plezier naar Orange is the new Black? Dan moet Vis a Vis de volgende Netflix-serie op je bingwatchlist worden.

Waar gaat Vis a Vis, alias Locked Up, over?

Vis a Vis is een Spaanstalige serie die gaat over een naïeve vrouw, Macarena Ferreiro, die in de gevangenis belandt, nadat ze geld heeft verduisterd voor haar ex-vriend. De hoofdrol wordt gespeeld door Maggie Civantos. Ferreiro krijgt een straf van zeven jaar opgelegd, maar is zich geenszins van plan hier bij neer te leggen. Haar borgsom bedraagt één miljoen euro, maar hoe komt ze aan dit geld? Als duidelijk wordt dat een andere gevangene ergens in de buitenwereld een zak met flinke contanten heeft verstopt, begint het spel pas echt. Ferreiro schakelt de hulp van haar vader en broer in om het verborgen geld op te sporen. Maar wat ze niet weten is dat ze te maken krijgen met een Egyptische moordenaar, die eveneens uit is op het geld om zijn vriendin, die ook vast zit in dezelfde gevangenis, vrij te krijgen.

Welke acteurs hebben een rol in Vis a Vis?

Zoals gezegd is de hoofdrol van Macarena Ferreiro weggelegd voor Maggie Civantos, die ook bekend is van de serie La Chicas del Cable. Haar broer wordt gespeeld door Daniel Rotiz en haar vader door Carlos Hipólito. Een andere grote rol wordt vertolkt door Alba Flores, die bekend werd met haar rol als Nairobi in de serie La Casa de Papel. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Berta Vázquez, Najwa Nimri en María Isabel Díaz. De bewaking van de gevangenis wordt onder andere gespeeld door Alberto Velasco en Roberto Enríquez. De politiechef, die eveneens een grote rol vertolkt in de serie, is in handen van Jesus Castejon. In de serie Vis a Vis spelen echter een grote hoeveelheid acteurs een prominente rol. We kunnen ze dus wel allemaal gaan opnoemen, maar dat zou iets teveel van het goede zijn.

Welke score krijgt Vis a Vis op het internet?

Op de website MijnSerie.nl krijgt Vis a Vis een score van 8.7 uit 10, een zeer goede beoordeling dus. Op IMDb, de grootste internationale website voor films en series, wordt het Spaanse goudhaantje beoordeeld met een sterke 8.2. Ook op Tvmeter, een aftakking van het meer bekende Moviemeter, krijgt Vis a Vis met 4,7 sterren (uit 5) een ijzersterke rating. Ook als we kijken naar de reviews van de doorsnee kijkers, zien we dat Vis a Vis enorm veel lof oogst. “Een excellente Spaanse tv serie”, zo schrijft ene Anibeli. “Geweldige serie, zeker het kijken waard”, zo vult Martin Deaugusto aan.

Hoeveel seizoenen zijn er van Vis a Vis?

Op moment van schrijven heeft Vis a Vis, alias Locked Up, vier seizoenen. En deze heb je niet zomaar in één dag uitgekeken. De afleveringen duren namelijk lang en waar seizoen één nog zestien stuks in haar pakket had zitten, daar heeft seizoen twee maar liefst negentien afleveringen. Seizoen drie is met haar acht afleveringen een stuk compacter en datzelfde geldt ook voor seizoen vier. Of er nog een vijfde deel in de reeks gaat komen, is nog niet bekend. Er is echter wel een kleine fuck up, en dat is dat Netflix op dit moment maar twee seizoenen online heeft staan. Het lijkt er echter op dat, mede door het grote succes van de serie, de overige twee seizoenen ook snel te zien zullen zijn op de populaire streamingsdienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer leesvoer voor jou

stoppen met roken voordelen tips motivatie

Stoppen met roken: alle voordelen en motivatietips op een rij

Stoppen met roken is iets dat veel mensen graag willen doen, maar daar een enorme moeite mee hebben. Niet gek, want het...