Vis a Vis seizoen 5: dit is alles wat je moet weten over ‘El Oasis’

De Spaanse hitserie Vis a Vis, ook wel bekend als Locked Up, komt tóch met een vijfde seizoen. Waar het er eerder nog op leek dat de populaire Netflix-serie er na vier seizoenen mee ging stoppen, hebben de programmamakers toch besloten gehoor te geven aan de smeekbede van de fans. Alles over de releasedatum, de cast, de trailer en de verwachtingen, lees je hier.

Tóch een vijfde seizoen

Vis a Vis leek na vier zeer succesvolle seizoenen te stranden. De serie, met Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) en Zulema Zahir (Najwa Nimri) in de hoofdrol, had haar verhaal volledig verteld. Dit bevestigt scriptschrijver Iván Escobar tegenover RTL Boulevard. Volgens hem was het de bedoeling dat seizoen vier de laatste zou zijn. “We hebben geprobeerd om Vis a Vis te doden”, zo laat hij weten. Dat de serie toch nog even doorgaat, komt mede door de fans. “We maakten een epiloog waar we van hielden. We huilden, lachten, werden dronken, maar toen kregen we ineens berichten van mensen die de uitspraken van Zulema als tatoeage op hun lichaam hadden gezet. Zij vroegen ons om meer te maken. En dat hebben we gedaan met een vijfde seizoen van Vis a Vis, als eerbetoon aan onze fans”, aldus Escobar.

Verhaallijn Vis a Vis seizoen 5

Het vijfde seizoen draagt de naam ‘El Oasis’, maar is zeker geen spin-off, iets dat kortgeleden nog wel de bedoeling leek. Volgens Escobar is El Oasis absoluut een volwaardig vijfde deel van de Vis a Vis-serie, maar slaat men wel een andere weg in wat betreft de verhaallijn. Er wordt een sprong in de tijd gemaakt en men ruilt de gevangenissen in voor casino’s, banken en juwelierszaken. Macarena en Zulema, die nu op vrije voeten zijn, lijken flink chaos te gaan schoppen in de buitenwereld. Escobar zegt er tegenover RTL Boulevard het volgende over: “We willen iets vertellen dat nog niet was verteld: hoe deze twee personen zijn buiten de gevangenismuren. Ik weet niet in hoeverre de Vis a Vis-fan de serie zal begrijpen, maar we wilden de twee wilde dieren (Macarena en Zulema) uit hun normale omgeving halen.”

Cast El Oasis

Over de cast van het vijfde seizoen, genaamd El Oasis, is bekend dat naast Macarena en Zulema, ook Román (Daniel Ortiz), Sandoval (Ramiro Blas) en Goya (Itziar Castro) terugkeren voor het vijfde seizoen. Ook zullen een aantal nieuwelingen hun debuut maken in de serie. Onder meer Lisi Linder, Claudia Riera en Isabel Naveira geven acte de présence in het nieuwe deel. Wat hun rol precies gaat zijn, is nog niet bekend.

Er lijkt echter ook een groot deel van de gevestigde orde weg te vallen. Omdat het vijfde seizoen zich buiten de gevangenismuren afspeelt, is er waarschijnlijk geen (grote) rol voor de gedetineerden. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, lijken grote namen als Saray Vargas (Alba Flores) en Estafanía Kabila (Berta Vázquez) geen deel uit te maken van de cast voor El Oasis. In onderstaande video wordt een groot deel van de crew alvast geïntroduceerd.

Releasedatum Vis a Vis seizoen 5 ‘El Oasis’

Wanneer kunnen we weer bingewatchen? Dat is iets wat de meesten zich nu afvragen. De eerste vier seizoenen van Vis a Vis zijn inmiddels allemaal te bekijken via Netflix, maar op het vijfde deel zullen we nog even moeten wachten. De opnames zijn echter al wel begonnen, wat goed nieuws is. Bij Vis a Vis verschijnen de nieuwe seizoenen namelijk vrij snel nadat de opnames zijn afgerond. Zo kwam seizoen 3 op 23 april 2018 uit in Spanje en volgde het vierde seizoen al in december van datzelfde jaar. De afleveringen worden vaak eerst uitgezonden op FOX, alvorens ze naar Netflix komen.

Maar wanneer kunnen we het vijfde seizoen El Oasis nu ongeveer verwachten? De laatste berichten vertellen ons dat dit in het voorjaar van 2020 zal zijn. De serie zal opnieuw eerst in Spanje bij FOX worden uitgezonden, alvorens ook Netflix het vijfde seizoen in haar aanbod mag opnemen. Als er meer informatie bekend is over de releasedatum van Vis a Vis seizoen 5 El Oasis, dan lees je dat hier.

Trailer Vis a Vis seizoen 5

Een officiële trailer van het vijfde seizoen van Vis a Vis, is er helaas nog niet. Wel is er al een soort van mini sneak peak te zien op Youtube. Ook is er op datzelfde kanaal een video te vinden, waarin enkele exclusieve foto’s worden getoond van het nieuwe seizoen. Beide video’s, vind je hieronder. Wanneer de officiële trailer gereleased wordt, zal je deze uiteraard ook hier terugvinden.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN