Deze 4k-voetbaltafel moeten jij en je vrienden absoluut hebben

Een fanatiek potje tafelvoetballen, wie is er niet groot mee geworden? De voetbaltafel is een spel op leven en dood en staat garant voor urenlang speelplezier, maar laten we ook eerlijk zijn: de voetbaltafel ziet er al tientallen jaren hetzelfde uit. Gelukkig heeft een Duits bedrijf hier nu iets op gevonden: een interactieve voetbaltafel met 4k-touchscreen. Deze moet je hebben!

Voor diegene die er niet van houdt om FIFA op de PlayStation te spelen, maar liever het oldskool gevoel van een voetbalspel wil ervaren mét de technologie van nu, kan zijn hart ophalen met de interactieve voetbaltafel van Realtime Department. Dit Duitse bedrijf heeft de ouderwetse voetbaltafel van vroeger opgepimpt met een interactief 4K-beeldscherm. De stangen om de poppetjes mee te bewegen, zijn uiteraard nog wel aanwezig, zodat het nostalgische aspect van de voetbaltafel gewaarborgd blijft. Maar in hoeverre onderscheidt deze interactieve voetbaltafel zich van het speeltje van vroeger?

Een leuke toevoeging aan deze nieuwe tafel, is dat je – naast een haarscherp 4K-scherm – ook je team naar smaak kunt vormgeven. Zo kan je zelf de tenue’s uitkiezen en kunnen de spelers voorzien worden van een eigen naam. Maak je een doelpunt, dan verschijnt deze naam groot op het scherm. Er is zelfs een scheidsrechter aanwezig die zowel gele als rode kaarten kan uitdelen, maar hoe dit in de praktijk tot uiting komt, is een beetje onduidelijk. Met spelers die vastgepind zitten aan een stang, is het immers lastig om een overtreding te maken. Dit neemt echter niet weg dat dit een toffe voetbaltafel is voor jou en je vrienden. Je kunt ook je baas van kantoor even lief aankijken of hij er eentje wil aanschaffen.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN