Wentworth Miller deelt update over Prison Break seizoen 6

Het welles nietes-spelletje rondom Prison Break seizoen 6 lijkt nog lang niet ten einde. Waar het nieuwe deel eerst werd bevestigd door FOX, trok men later toch weer de stekker uit het project. De laatste tijd wordt er echter weer gesuggereerd dat Prison Break toch terugkeert. Hoofdrolspeler Wentworth Miller geeft nu een update over de situatie.

Na een afwezigheid van ruim zes jaar, keerde Prison Break in 2017 terug op televisie met een vijfde seizoen. Hoewel dit deel niet de gewenste kijkcijfers binnen wist te slepen, kondigde distributiemaatschappij FOX in het begin van 2018 toch aan dat er een zesde seizoen ging komen. Rond de zomer kwam men echter terug op deze beslissing, want Disney, dat kort daarvoor de overname van FOX had afgerond, leek weinig brood te zien in een nieuw ontsnappingsverhaal. Er werd dan ook besloten om de stekker uit de productie van het zesde seizoen te trekken. Sindsdien was het lange tijd stil, maar nu lijken de fans toch weer een beetje te mogen hopen op een comeback van Prison Break.

Tegen het einde van november 2019 verscheen er het eerste licht in de donkere tunnel van Prison Break. Dominic Purcell, die de rol van Lincoln Burrows vertolkt in de serie, schreef op zijn Instagram dat de draad rondom het zesde seizoen weer langzaam werd opgepakt. ” Het gaat de goede kant op. We zijn simpelweg alle bewegende puzzelstukjes op de juiste plek aan het leggen. Het is een lang proces, dus wacht rustig af”, zo schreef hij. In december van datzelfde jaar bevestigde Purcell nogmaals dat het zesde seizoen in de maak was. “Wanneer Prison Break seizoen 6 gaat plaatsvinden? Ik weet het niet. Dat het gaat plaatsvinden, dat weet ik wel”, zo liet hij weten.

Wentworth Miller laat zich uit over de situatie

In navolging van Purcell, heeft nu ook Miller zich uitgelaten over de huidige stand van zaken. De 47-jarige acteur, die in Prison Break de rol van Michael Scofield voor zijn rekening neemt, laat op zijn Instagram-pagina weten dat het nog alle kanten op kan met een eventuele comeback van de populaire gevangenisserie. Hij schrijft dat hij het enthousiasme van de fans enorm waardeert, maar dat hij niet weet of het zesde seizoen er daadwerkelijk gaat komen. Hij verwacht niet dat de serie in 2020 al te zien zal zijn, maar sluit het ook niet geheel uit.

“1. Ik waardeer jullie enthousiasme”, zo begint Miller zijn Instagram-post. “2. Ik heb geen idee wanneer (en of) er een nieuw seizoen gaat komen. Ik ben niet betrokken bij die gesprekken. 3. TV-shows kosten tijd om te maken en om die reden… 4. Is het onaannemelijk (in mijn ogen) dat we een zesde seizoen krijgen in 2020. 5. Maar ik kan het mis hebben.”

Ben jij een groot liefhebber van de Prison Break-serie en wil je niets missen omtrent updates over een mogelijk nieuw seizoen? Houd dan ons artikel ‘Prison Break seizoen 6: dit is alles wat je moet weten‘ in de gaten. Dit artikel wordt regelmatig aangevuld met nieuwe updates.

✎ VERS VAN DE PERS

★ MEEST GELEZEN